De beste låneagentene

Å låne penger fra noen er sjeldent noe som er gratis – kanskje med mindre det er en veldig god venn eller slekt som låner deg pengene. Men når det kommer til det å låne penger fra en bank, så skal de ha betalt i form av renter og gebyrer. Hvor mye de tar betalt avhenger naturligvis av lånetypen, men hvorfor betale mer enn nødvendig? Ved å søke om lån gjennom en låneagent eller finansformidler, så kan du skaffe deg markedets billigste forbrukslån. Vi går igjennom noen av de beste låneagentene i denne artikkelen.

Hva er en låneagent?

En låneagent er et selskap som har ett enkelt formål – nemlig å gjøre det enkelt for deg å søke lån. Når du sender inn søknaden din om et forbrukslån til en av de nevnte låneagentene her, så vil selskapet ta på seg jobben om å videreformidle søknaden din til flere norske banker. De beste låneagentene har samarbeid med et tosifret antall banker. På denne måten blir det bankens oppgave å konkurrere om å få deg som kunde, og derfor vil man kunne få et bedre tilbud når man søker lån på denne måten. Vi anbefaler alle som skal ta opp lån om å søke gjennom en låneagent!

lendo-services

Lendo

Den kanskje mest populære låneagenten i Norge heter Lendo, og årsaken til at de er såpass store er nok takket være den hyppige markedsføringen som selskapet gjør. Med gigantkonsernet Schibsted i ryggen er det heller ikke tvil om at her er det sterke krefter i sving. Derfor har Lendo også samarbeid med flere av de største bankene i Norge, slik at du nærmest er garantert et billig lån dersom du søker hos Lendo. Blant samarbeidende banker kan vi nevne Bank Norwegian, DNB, Komplett Bank, yA Bank og flere. Totalt blir søknaden din vurdert av over 10 norske banker når du sender den inn hos Lendo!

Effektiv rente ligger i snitt på rundt 16-17% for forbrukslån søkt om gjennom Lendo, men det er naturligvis vanskelig å si noe nøyaktig tall her ettersom alt avhenger av din egen økonomi og inntekt. I tillegg spørs det naturligvis helt hvilken bank man velger, så her er det mange faktorer i spill. Vårt beste tips for å finne ut hvor mye et lån vil koste deg, er å søke igjennom Lendo og vurdere de tilbudene du får. Det er naturligvis helt uforpliktende å søke om forbrukslån gjennom Lendo. Agenten tilbyr også forbrukslån på dagen.

Real Finans

En annen god aktør som også er en låneagent, er Real Finans. Dette selskapet samarbeider med banker som Ekspress Bank, Ikano Bank, Resurs Bank og Bank Norwegian, og har følgelig en noe mindre portefølje enn overnevnte Lendo. Allikevel kan du være sikker på at du får et godt tilbud her – for forbrukslån søkt om gjennom Real Finans har en gjennomsnittlig effektiv rente på 15,8%. Vi minner om at din rente kan bli både lavere eller høyere enn denne. Inkludert i renten er for øvrig alle gebyrer ved lånet, i tillegg til den nominelle renten som banken krever som «betaling» for lånet.

Alle lånene fra Real Finans er naturligvis uten sikkerhet, som betyr at du ikke trenger å la banken ta pant i bolig eller eiendom for å ta opp lånet. Det er også helt uforpliktende å søke om lån fra selskapet, slik at du gjerne kan legge inn en kjapp søknad bare for å finne ut «hvor du ligger an». Det er heller ikke noe krav om å oppgi hva man trenger lånet til, så her er det bare å kose seg enten man skal på ferie, pusse opp eller bruke pengene på noe helt annet igjen.

Zmarta forbrukslån

En forholdsvis ny aktør i denne bransjen er Zmarta. Ikke la deg lure av det dårlige navnet – tilbudene fra selskapet er langt bedre enn som så. Her får du søknaden din vurdert av de ti bankene som samarbeider med Zmarta, og det inkluderer store navn som Santander, Bank Norwegian, Ikano Bank, Svea Finans, DNB og flere til. Med alle disse som vurderer søknaden din, så har du ganske god sjanse for å få en lav rente dersom du selv har god økonomi og inntekt. I tillegg øker naturligvis dette sjansene for å få innvilget søknaden dersom du er i tvil om det, siden såpass mange banker vurderer den. Fordeler med å søke om lån gjennom Zmarta er fleksibel nedbetalingstid (inntil 15 år) og raskt svar på søknaden.

Effektiv rente for forbrukslån søkt om gjennom Zmarta ligger i snitt på 16,60%, men som vanlig kan vi ikke spå akkurat hva du kommer til å få. For øvrig kan du søke om å låne så lite som 1000 kroner her, eller så mye som 500 000 kroner, så Zmarta sitt forbrukslån skulle absolutt være midt i blinken både for store og små prosjekter. Det er heller ikke noe krav om å stille med sikkerhet når du søker om forbrukslån gjennom Zmarta.

Voluntas

Til sist skal vi også ta med den norske låneagenten Voluntas, som også spiller på lag med intet mindre enn ti norske banker. Her er det flere av de samme bankene som nevnt ovenfor som stiller opp med et tilbud til deg dersom du søker om lån gjennom Voluntas og får søknaden innvilget. De største lånene her på 500 000 kroner kan man velge fleksibel nedbetaling med inntil 15 år på, mens de mindre lånene på 5000 kroner naturligvis bør betales ned noe kjappere. Effektiv rente for et lån søkt om gjennom Voluntas ligger i snitt på 14,9%.

Årvåkne lesere vil kanskje legge merke til at snittet blant de fire aktørene som nevnt her, så er det Voluntas som kommer best ut. Det er ikke dermed sagt at det er gjennom Voluntas at du kommer til å få det beste lånet, men det er helt klart mulig å få et godt tilbud her. Har du ekstra god tid så legger du inn en søknad gjennom alle låneformidlerne, så kan du virkelig sammenligne de ulike tilbudene du får i retur. Lykke til med jakten på landets billigste forbrukslån!

Mer om låneagenter:

https://www.finansportalen.no/?p=2324