Refinansiering

Når man opplever at gjelden blir for stor til at man klarer å håndtere den, så vil mange oppleve dette som svært tungt psykisk. Det er dog viktig å ta tak i problemene i en tidlig fase, og i velferdsstaten Norge er det mange muligheter for å komme seg ut av gjeldsproblemer. Den kanskje enkleste og mest effektive er refinansiering av forbrukslån og kredittkort. Dette er mest aktuelt for deg som har pådratt deg mye gjeld i form av dyre smålån og/eller kredittkort, der du har nok med å betale renter og gebyrer.

Slik fungerer refinansiering av gjeld

Refinansiering dreier seg ikke om å bli kvitt gjeld på kort sikt, men er en langsiktig løsning for å bli raskere gjeldfri. Det man gjør er å ta opp et nytt forbrukslån for å betale ut de kreditorene man allerede har lån/kredittkort hos. Det høres kanskje dumt ut, men når du får forklaringen så skjønner de fleste hvorfor. Meningen er at man skal ta opp et nytt lån hos en billigere bank, som har en lavere rente enn det man betaler på de kredittkortene/lånene man har i dag. Bare det å forholde seg til en kreditor vil være enklere for de fleste, samtidig som man slipper å betale det samme gebyret til flere banker.

Og så var det renten, da. Kredittkort er kjent for å ha svært høy rente – noe som er en dårlig skjult hemmelighet. Derfor vil det lønne seg å refinansiere kredittkort og andre typer gjeld med høy rente til et billig og bedre forbrukslån. Faktisk så viser det seg at man ved å refinansiere kan kutte rentekostnadene med hele 50 prosent. Disse pengene kan man bruke på å betale avdrag fremfor renter, og hvis man er disiplinert i så måte så vil man bli gjeldfri på halvparten av tiden enn dersom man ikke hadde refinansiert.

Hvem tilbyr dette?

Men hvem kan refinansiere? Så lenge man tar tak i problemene før de har vokst seg uhåndterbare, så er det sjeldent noe problem å få refinansiert. Hvis du ikke har betalingsanmerkninger eller noen utestående krav som har gått til inkasso, så er det flere banker på det norske markedet som gladelig vil hjelpe deg med å få refinansiert gjelden din til en langt gunstigere rente enn hva du har i dag. Du kan nå lese videre om fire banker som tilbyr refinansiering til norske kunder.

Bank Norwegian

Den norske internettbanken Bank Norwegian er en av de største og mest populære tilbyderne av refinansiering. De tilbyr både vanlige forbrukslån og refinansiering av dyre smålån og kredittkortgjeld, der de kan låne deg en sum fra 5000 til vanvittige 500 000 kroner. Renten går fra 9,59 prosent (effektiv rente), og følgelig vil det være mulig å spare svært mye penger gjennom å refinansiere gjelden din til Bank Norwegian. Hvis man er norsk statsborger, har en liknet inntekt og ikke har inkassosaker, så kan man søke om refinansiering her.

Opp Finans

Opp Finans er en lånetjeneste som tilbys av Gjensidige. De tilbyr vanlige forbrukslån, og refinansiering av kredittkortgjeld og smålån. Opp Finans er en gunstig måte å rydde opp i økonomien på, og det tar kun noen få minutter å fylle ut søknadsskjemaet som ligger tilgjengelig på selskapets nettsider. Ettersom selskapet har spesialisert seg på refinansiering av kredittkort og forbrukslån, så vil man her kunne få ganske gode betingelser for sitt nye lån.

Komplett Bank

Komplett Bank er en av de nyeste internettbankene i Norge, da de ble etablert så sent som i 2014. Banken har meget gunstige betingelser på sine forbrukslån, og tilbyr også refinansiering av forbrukslån og kredittkort. Du kan søke om å få refinansiert inntil 400 000 kroner, til en rente som knuser det meste av smålån og kredittkort så det suser. I tillegg er gebyrene få, slik at du sparer mye på å kun betale ned til en enkelt långiver.

Santander Consumer

Santander er den aktøren med lengst erfaring innenfor forbrukslån og refinansiering. De har drevet med nettopp dette i over 70 år, og har mange kunder på det norske markedet. Fra og med 25 fylte år kan du her søke om å få refinansiert et beløp inntil 350 000 kroner, med en rente fra 7,9 prosent og oppover. Ingen tvil om at du vil spare mye på å samle gjelden din hos Santander !